Garda de Coastă a confiscat la Sulina 570 de kilograme de peşte fără documente

1
- Reclamă -

Poliţiştii de frontieră ai Grupului de Nave Sulina au descoperit doi cetăţeni români care descărcau dintr-o ambarcaţiune peste 570 de kilograme de peşte fără documente legale de provenienţă, a anunţat Garda de Coastă într-un comunicat de presă.

În urma unei sesizări primite din partea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, poliţiştii de frontieră au efectuat, joi, un control în zona unui centru de primă vânzare din Sulina, unde două persoane descărcau peşte dintr-o ambarcaţiune, aflată la mal.

„În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români, în vârstă de 48, respectiv 54 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea. Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 577 de kilograme de peşte, speciile crap şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documentele legale”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Citește și 6 tone de pește vândute grație unui anunț pe Facebook

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.