Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale le-a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor

0
agricultura afaceri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că le-a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor şi autorităţilor publice locale, în perioada 16 octombrie 2020 – 15 octombrie 2021, din fondurile europene alocate României prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR).

 

”Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor şi autorităţilor publice locale, în perioada 16 octombrie 2020 – 15 octombrie 2021, din fondurile europene alocate României prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR)”, a anunţat AFIR.

Reprezentanţii AFIR spun că această sumă reprezintă efectiv banii europeni absorbiţi din alocarea pe care o avem de la Comisia Europeană.

”Este o valoare obiectivă care însă nu include banii de la bugetul de stat sau contribuţia proprie a beneficiarilor. A fost un efort care se datorează în principal colectivului AFIR, care s-a implicat în condiţii foarte dificile să verifice fiecare proiect, să analizeze fiecare document şi mai ales să sprijine şi să îndrume beneficiarii pentru a implementa cu succes investiţiile. Pot să asigur că şi în continuare vom menţine acelaşi ritm alert la acelaşi standarde ridicate de eficienţă şi integritate”, a precizat Mihai Moraru, directorul general al AFIR.

În anul financiar 2019, AFIR a efectuat plăţi în valoare de 524 milioane de euro, iar în anul 2020, AFIR a avut un vârf de plăţi de 656 de milioane de euro pentru beneficiarii PNDR.

În acest an financiar, din fondurile europene alocate României, AFIR a efectuat plăţi în valoare de 171,6 milioane de euro în contul fermierilor, beneficiari ai PNDR 2020, pentru investiţii în exploataţii agricole, pomicole, în cooperare şi grupuri de producători. Totodată, agenţia a plătit 211,3 milioane de euro autorităţilor locale, beneficiarii publici ai PNDR 2020, pentru investiţii în infrastructura de bază, de acces şi de patrimoniu cultural din mediul rural.

Tomatillos, fructele din salsa

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here