Ajutor financiar pentru crescătorii de porci

0
- Reclamă -

În şedinţa Guvernului din 2 iunie 2016 a fost aprobată o Hotărâre care stabileşte valoarea totală a ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc. Astfel, valoarea totală a ajutorului este în limita sumei de 309.500 euro, se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA și se prefinanțează din sumele alocate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare, informează Ministerul Agriculturii.

De acest ajutor financiar beneficiază persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și familiale și/sau persoanele juridice, plătitoare de TVA, care îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația europeană în domeniu (Regulamentul (CE) nr.826/2008 al Comisiei. – de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privata a anumitor produse agricole.

Ajutorul se acordă pentru cererile depuse în perioada 4 ianuarie – 3 februarie 2016. Cererile depuse se raportează la o perioadă de depozitare de  90 zile. Fiecare cerere trebuie să se refere doar la una din categoriile de produse aflate în Anexa şi trebuie să acopere o cantitate minimă de cel puțin 10 tone produse dezosate şi cel puțin 15 tone pentru celelalte produse.

Sprijinul financiar se implementează de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și rețeaua sa teritorială. APIA va pune la dispoziția solicitanților formularistica și documentația necesară aplicării corecte a măsurii de acordare a ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii de porc și elaborează metodologia de aplicare a măsurii şi ghidul solicitantului. Acestea vor fi afișate pe site-ul oficial al APIA, www.apia.org.ro.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.