Americanii anunță producții mari la cereale. Efectele se vor vedea pe bursă

0
- Reclamă -

Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) a revizuit în creștere la data de 12 august estimările privind producția mondială de grâu de panificație în 2016. Prognozele se ridică la o producție de 743,4 milioane de tone la nivel mondial, un nivel susținut de producția record din Rusia și nicidecum de cea din UE.

«Producția mondială de grâu de panificație este prevăzută să crească cu 4,9 milioane de tone, până la 743,4 milioane de tone», a anunțat USDA în raportul său lunar privind oferta mondială de produse agricole.

În ceea ce privește producția de grâu a UE, USDA  estimează o scădere de 9 milioane de tone, urmare a condițiilor meteo defavorabile, fiind așteptat un nivel de 147,5 milioane de tone în acest an. Printre țările cele mai afectate se numără Franța, cel mai mare producător de grău la nivel european. În aceste condiții, analiștii USDA prognozează și o micșorare a exporturilor, dar și a stocurilor în acest sezon.

Record în Marea Neagră

Dacă la nivel de UE producția este în scădere, pentru statele din bazinul Mării Negre 2016 este un an bun, în special pentru Rusia, care a atins niveluri record, respectiv 72 milioane de tone de grâu, cu 7 milioane de tone în plus față de estimările inițiale. Recolte mai mari au fost obținute și în Ucraina și Kazahstan, care au obținut 27, respectiv 15 milioane de tone.

 Producții mai mari și la porumb

USDA a revizuit în creștere și producția de porumb a SUA, care ar urma să atingă 384,9 milioane de tone, o cifră care își va pune amprenta și asupra prețurilor de pe bursă. De asemenea, producția de soia va fi mai mare, fiind așteptat un plus de 4,9 milioane de tone, până la 110,5 milioane de tone. La nivel mondial, este așteptată o producție de 1 028 milioane de tone la porumb și de 330,4 milioane de tone la soia.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.