Fermierii s-au instalat la Guvern. Cel mai probabil se vor muta și la Cotroceni

0
- Reclamă -

Așa cum au promis, fermierii şi crescătorii de vaci au intrat în greva foamei în semn de protest față de autorități, începând de la ministrul Achim Irimescu, conducerea APIA și până la premierul Dacian Cioloș, pentru faptul că aceștia nu și-au respectat promisiunea privind procentul de 95% în ce privește plățile subvențiilor către fermieri.

„Ne-au prostit ca până pe 15 august plătesc subvențiile la 95% dintre fermieri, iar pe 15 ne-am trezit că au dat un comunicat jignitor la adresa noastră”, se plânge Costel Caraș, care deși și-a primit banii a venit să protesteze la Guvern pentru a-i susține și pe cei care nu au avut acest ”noroc”. Un astfel de exemplu este Colac Constantin din Iași, care până la acest moment nu a primit niciun ban în cont. Pentru el, situația este cu atât mai grea, cu cât neavând alte venituri, a fost nevoit să renunțe la efectivele de vaci, reduse acum la jumătate. La acest moment mai are 73 de capete, iar dacă nu primește subvențiile, probabil va renunța și la restul în câteva luni.

Citeşte şi Dropia, o pasăre dispărută ce poate fi adusă înapoi în România

Fermierii cer demisia lui Irimescu

La Guvern erau astăzi alături de Costel Caraș  trei fermieri din județele Tulcea, Iași și Harghita, urmând ca numărul lor să crească în următoarele ore. Fermierii au cerut demisia ministrului Agriculturii, a conducerii APIA și chiar a premierului Dacian Cioloș. Deocamdată, nimeni nu i-a băgat în seamă, probabil și pentru că mai toți demnitarii importanți sunt în concediu. Așa că dacă pe nimeni nu interesează protestul lor în fața Guvernului, fermierii se vor muta la Cotroceni la președintele Johannis, după cum spune Costel Caraș.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.