ANCPI a aprobat finanţarea unor lucrări de înregistrare sistematică

3
- Reclamă -

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) vine în ajutorul fermierilor care lucrează terenurile statului şi a aprobat finanţarea unor lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor aparţinând domeniului public sau privat al statului.

Suma totală de peste 81 de milioane de lei este alocată în totalitate de ANCPI.

Lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor se vor derula pe o suprafaţă 203.332,63 de hectare, aparținând Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) – valoarea finanțării fiind de 30.819.126,73 de lei cu TVA, pe o suprafață de 315.432,92 de hectare, aparținând Agenției Domeniilor Statului (ADS) – valoarea finanțării fiind de 47.314.938 de lei și pe o suprafață de 19.103,33 de hectare, aparținând Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu Sisești” (ASAS) – valoarea finanțării fiind de 2.895.491,73 de lei cu TVA.

Înregistrare sistematică a imobilelor aparținând domeniului public și /sau privat al statului se face în baza Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr.7/1996. Astfel, ANCPI finanțează, în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) și lucrările de înregistrare sistematică ce vor fi inițiate de administratorii bunurilor din domeniul public și/sau privat al statului.

Citeşte şi: Boala oii nebune – aproximativ 1.500 de oi vor fi ucise într-o fermă din Bihor

Procedurile de alocare și decontare a sumelor pentru lucrările de înregistrare sistematică pentru imobilele aparținând domeniului public și /sau privat al statului sunt prevăzute în Ordinul comun al directorului general al ANCPI și al ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale precum și în Ordinul comun al directorului general al ANCPI și al ministrului Mediului.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri europene obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro.

O altă sură de finanţare în cadrul acestui program, ar putea fi bugetul local al primăriilor.

- Reclamă -

 

 

- Reclamă -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.