APIA: plăţi de aproape 844 milioane de euro au fost autorizate

0
apia
- Reclamă -

Plăţi de aproape 844 milioane de euro au fost autorizate pentru plata avansului aferent Campaniei 2023, în ultima lună, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat de presă.

 

Potrivit sursei citate, în perioada 16 octombrie – 26 noiembrie 2023, suma de 843,94 milioane de euro provine din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) plus cofinanţare de la Bugetul Naţional (BN1) şi Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene (EURI), fiind aprobată pentru un număr de 662.586 de fermieri.

APIA precizează că, în cadrul Campaniei 2023, acordă avansuri în cuantum de 70% din FEGA pentru plăţile directe şi de 85% din FEADR pentru măsurile delegate.

AFIR a publicat condiţiile accesării fondurilor disponibile pentru procesatori

„Ne apropiem cu paşi repezi de finalul primei campanii de plăţi în avans derulate în cadrul noului Plan Strategic PAC 2023-2027, care se va încheia la data de 30 noiembrie 2023. Deşi provocările nu au lipsit, având în vedere elementele de noutate ale perioadei de programare 2023-2027 şi necesitatea adaptărilor sistemice şi procedurale, vreau să-i asigur pe fermieri că tot personalul APIA este mobilizat pentru finalizarea cu succes a acestei activităţi, astfel încât toţi fermierii eligibili să fie autorizaţi la plata avansului în termenul legal”, a declarat directorul general al APIA, Cornel Constantin Turcescu.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.