Ataşat agricol, funcţie pentru revigorarea exportului

0
- Reclamă -

Guvernul a adoptat în ședința din 11 mai 2016 o Ordonanță de Urgență care prevede înființarea funcției de atașat agricol. Prin acest act normativ se înfiinţează funcţia de ataşat agricol, în cadrul structurii de specialitate din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea asigurării reprezentării României în plan extern, în domeniul politicii agricole comune şi promovării produselor agroalimentare. Creşterea competitivităţii şi a capacitaţii de producţie a agriculturii româneşti, estimată pentru următorii ani, presupune în paralel redinamizarea vocaţiei sale de export, iar promovarea sectorului agroalimentar românesc pe piaţa europeană şi mondială implică, în primul rând, consolidarea unei cooperării internaţionale specializate, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Țara noastră va avea 12 astfel de atașați agricoli în țări precum Germania, Spania, Turcia, Federaţia Rusă, China, Egipt, Israel şi SUA.

Atașat agricol – funcţie pentru revigorarea exportului

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu

„Actul normativ ne permite să promovăm produsele româneşti de foarte bună calitate-noi exportăm materii prime, de aceea şi balanţa pe anul trecut, după doi ani, a devenit din nou negativă, pentru că preţul la cereale este foarte redus- şi în acest context, vestea bună este că vom putea trimite la post 12 ataşaţi agricoli în capitale importante din lume unde se cer produse româneşti şi unde sigur vom avea acces sporit”, a declarat Achim Irimescu, la sfârșitul ședinței de Guvern din 11 mai.

Citeşte despre prognoza producţiei de cereale în 2016 Producția de cereale în 2016, a doua cea mai mare din istorie

Urmând exemplul altor ţări care şi-au îmbunătăţit concurenţa la export prin crearea funcţiei de ataşat agricol se poate implementa o politică “agresivă” în identificarea oportunităților de export și de afaceri, de investiţii, cu efecte benefice asupra economiei româneşti, susțin reprezentanții Ministerului Agriculturii

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.