Apa Calipso: Volume în creştere cu peste 15 procente în primul semestru

0
- Reclamă -

Producătorul apei de izvor naturală Calipso a realizat în primul semestru din 2016 o majorare a volumelor de apă vândute cu peste 15 procente faţă de primele șase luni ale anului precedent.

„Anul trecut am vândut în primele șase luni circa 71 de milioane de litri de apă. Anul acesta am depăşit deja 82 de milioane de litri, iar perioada caldă pare să fie anul acesta mai fluctuantă” declară Daciana Siderache, directorul general Calipso.

Creşterile sunt posibile graţie investițiilor în extinderea și modernizarea capacităților de producţie și îmbuteliere finalizate în decembrie 2015, dar şi lărgirii portofoliului de clienți. „Majorarea volumelor de apă vândute până în iulie vine din evoluția business-ului cu fiecare client, dar şi pe o serie de produse noi, dezvoltate cu retailerii cu care colaborăm. Practic, am putut livra apa de izvor Calipso sau mărci private într-un ritm mai accelerat” declară Daciana Siderache.

daciana siderache calipsoÎn plus, Apa Calipso a înregistrat, în această perioadă, creșteri și pe segmentul apei cu gust de fructe.

„Alături de apa de izvor Calipso, creşteri avem şi pe segmentul de apă cu gust de fructe Viviel. Tendinţa de consum indică o serie de creşteri pe acest tip de băuturi. Practic, apa de izvor naturală carbogazoasă primeşte arome şi suc de mere. Este o băutură naturală, sănătoasă, însă nu înlocuieşte apa din alimentaţia de zi cu zi. Viviel este prezent pe piaţă din 2013, într-o nişă care începe să crească, susţinută de trendul care încurajază consumul de produse cât mai naturale, dar şi de expunerea consumatorului român la produse similare din Vestul Europei” susţine Daciana Siderache.

Personalul cu studii medii, greu de găsit

Producătorul apei de izvor Calipso poate îmbutelia într-o lună călduroasă de vară circa 25 de milioane de litri de apă. Creşterea capacităţilor de producţie face compania un partener atrăgător pentru retailerii sau distribuitorii care vor să dezvolte produse noi. Pe de altă parte, capacităţile de producţie atrag după sine nevoi pe segmentul de personal. „Pentru a opera noua line de producţie şi a gestiona capacităţile în creştere, am avut nevoie de persoanl calificat și necalificat. Constatăm că există o mare lipsă mai ales pe segmentul de pregătire medie. De exemplu, angajarea de meseriaşi cu studii este extrem de problematică, asta şi pentru că nu mai există şcoli de meserii” susţine Daciana Siderache

- Reclamă -

Apă de izvor naturală Calipso fără nitriţi şi cu pH 8,2

Analizele de laborator arată că apa de izvor naturală Calipso are un pH similar cu pH-ul lichidelor din corpul uman, ceea ce o face ideală pentru comnsumul zilnic. Mai mult, apa conţine un bogat complex de minerale, dar într-o cantitate mică, fiind extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime.

Aceleaşi analize arată că doi dintre parametrii importanţi pentru o apă destinată consumului zilnic sunt extrem de echilibraţi. “Am constatat că nivelul de nitriţi prezenţi în apa de izvor naturală Calipso se situează sub capacitatea de detecţie a aparatelor de laborator. Reziduul fix este de 372 mg la litru, fapt ce încadrează apa noastră în zona apelor oligominerale cu un bogat complex de minerale, dar într-o cantitate mică, ceea ce înseamnă că poate fi consumată fără întrerupere” mai declară doamna Daciana Siderache.

CITEȘTE ȘI Apa Calipso urcă cu 50% vânzările după extinderea capacității de producție

Compania Apa Calipso a fost înființată în anul 1991, având acum peste 140 de angajați, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 45 de milioane de lei.

Proiectul de extindere a capacității de îmbuteliere finalizat anul trecut ridică valoarea totală a investițiilor în producție ale companiei la peste 12 milioane de euro.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.