Campania “Alege oaia!” face turul României

0

Caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!” va ajunge sâmbătă la Pitești, continuând astfel seria evenimentelor organizate de Ministerul Agriculturii.

Pentru a face cunoscută tuturor consumatorilor savoarea și diversitatea preparatelor din carne de oaie, dar și pentru a încuraja consumul de carne de oaie, toți piteștenii și nu numai sunt așteptați timp de două zile, 28 și 29 aprilie, în incinta Complexului Comercial Jupiter City din Pitești, în cadrul Târgului Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI Ediția a III-a.  Vizitatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să își procure carne și produse din carne de oaie. Evenimentul este organizat de către Direcția Județeană pentru Agricultură Argeș, împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș.

Potrivit MADR, obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie. În perioada 12-13 mai 2018, caravana Campaniei “Alege oaia!” se va afla la Bistrița.

 

Citeşte şi: UE impune noi reguli pentru certificarea şi controlul produselor alimentare bio

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here