Carrefour, pus la zid de către producătorii de carne chiar la el acasă

0
carrefour stand carne
- Reclamă -

Nu doar producătorii români sunt nemulțumiți de prețurile oferite de marile rețele de retail, ci și cei din alte state europene. Crescătorii francezi de bovine, de exemplu, au anunțat că pregătesc acțiuni împotriva companiei Carrefour, deoarece această rețea nu plătește carnea de vită la un preț corect.

Președintele Federației Naționale Bovine (FNB), parte a FNSEA, cel mai mare sindicat agricol, a avertizat grupul Carrefour că se află în vizorul fermierilor, care vor lua atitudine cât de curând.

 „Carrefour a pierdut busola. Trebuie să-i ajutăm să regăsească direcția. O să ne ocupăm de acest lucru săptămâna viitoare, împreună cu Tinerii Agricultori (JA)„, a declarat Jean-Pierre Fleury, în timpul unui meeting organizat de către FNSEA și Tinerii Agricultori (JA) la Lamotte-Beuvron.

Fără a da mai multe informații despre ce acțiuni este vorba. Președintele FNB a pledat de altfel pentru stabilirea unor „relații comerciale noi pentru a regăsi valoarea produselor noaste bazată pe diferențierea lor, dar și pe un preț bazat pe costurile de producție„.

În ultimii doi ani, potrivit FNB, prețul la carnea de vită s-a redus cu 70 de cenți pe kilogram, ceea ce înseamnă o pierdere medie de 300 euro pe cap de animal vândut. Federația a anunțat la sfârșitul lunii iunie că se așteaptă la numeroase falimente ale fermelor cu activitate în sectorul creșterii vacilor în această toamnă, urmare a efectelor pe care criza laptelui la nivel european ar putea să aibă asupra pieței cărnii. „O treime dintre producătorii de carne, adică în jur de 30.000 de crescători, ar putea avea probleme din toamnă„, a avertizat Fleury.

carrefourPrețul pentru kilogramul de vită

Cât despre crescătorii români de bovine, situația e și mai dramatică. Prețul pentru kilogramul de carne de vită în viu  în urmă cu câteva luni pornea de la 2 – 3 lei/kg, iar la lapte de la 40 de bani/litru, adică faliment garantat. În aceste condiții nu mai miră pe nimeni că efectivele de animale s-au redus la circa 800.000 capete, cel mai mic efectiv din ultimii ani.

- Reclamă -

Mai multe despre Turcia a deblocat importul de carne de vită din România

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.