Cartofii din Harghita ajung și în supermarketuri

3
- Reclamă -

Producătorii de cartofi din judeţul Harghita au început să-şi valorifice producţia în supermarketuri, unii dintre ei având propriile utilaje de ambalare iar alţii făcând contracte cu un prestator de ambalare.

 

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Harghita, Romfeld Zsolt, a declarat pentru Agerpres, că este îmbucurător că producătorii au luat decizia de a se orienta către o piaţă de desfacere mai organizată.

„Sunt deja şi în Harghita (producători – n.red.) care au utilaje de ambalare, mă refer la microambalare, nu la saci de 30 kg, ci ambalare în saci de cinci şi zece kilograme, care se vând în reţele de magazine. (…) Este un început, deşi timid, dar lumea se adaptează şi se orientează către o piaţă de desfacere care este organizată mai bine şi valorificarea cartofilor este mai planificabilă”, a afirmat Romfeld Zsolt.

Acesta a spus că o cantitate însemnată de cartofi din judeţ sunt ambalaţi de o firmă din Braşov, care are contract cu producători harghiteni.

„Este o firmă producătoare de cartofi din Braşov, care are cultură de cartofi, produce şi ceea ce nu poate produce preia de la alţi producători şi ambalează şi vinde către supermarketuri”, a explicat şeful Direcţiei pentru Agricultură Harghita.

- Reclamă -

Potrivit sursei citate, în acest moment, stocurile de cartofi din Harghita nu sunt mari, având în vedere că o parte din cartofii pentru industrializare au ieşit deja din judeţ iar o altă parte se află în depozitul de la Joseni, care aparţine unei fabrici de prelucrare ce urmează să funcţioneze în localitatea Remetea.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea livrează și în METRO Cash & Carry

Romfeld Zsolt a precizat că preţul cartofilor este cuprins între 1,5 şi 2 lei/ kg, dar nu există cerere prea mare, întrucât mai sunt de vânzare cartofi în judeţele aflate mai aproape de marile centre de consum.

 

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Producătorii de cartofi din judeţul Harghita au început să-şi valorifice producţia în supermarketuri, unii dintre ei având propriile utilaje de ambalare iar alţii făcând contracte cu un prestator de ambalare.   Directorul Direcţiei pentru Agricultură Harghita, Romfeld Zsolt, a declarat pentru Agerpres, că este îmbucurător… Cititi mai multe aici: Cartofii din Harghita ajung și în supermarketuri […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.