Romsilva a vândut de 34 de milioane de lei fructe de pădure în 2022

4
fructe de pădure
fructe de pădure
- Reclamă -

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva din acţiuni de vânătoare şi din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor şi plantelor medicinale au depăşit 34 de milioane de lei în primele 11 luni din 2022, potrivit datelor furnizate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

Astfel, din activităţile de vânătoare şi din valorificarea cărnii de vânat, a fost obţinută o sumă de peste 5,06 milioane de lei, iar 969.550 de lei din vânzarea fazanilor vii. Valorificarea păstrăvilor de consum a generat până la finele lunii noiembrie venituri de 9,24 milioane de lei.

De asemenea, regia a încasat peste 11,044 milioane de lei din vânzarea fructelor de pădure, 5,29 milioane de lei din valorificarea trufelor, 2,68 milioane de lei din vânzarea plantelor medicinale şi alţi 235.805 lei din cea a ciupercilor.

Romsilva gestionează 242 fonduri de vânătoare şi administrează 27 de păstrăvării aflate în funcţiune, precum şi trei fazanerii, la Gherghiţa, Pişchia şi Ghimpaţi.

Anul trecut, RNP – Romsilva a obţinut venituri totale de 3,3 miliarde de lei, în creştere cu 17,9% faţă de bugetul aprobat pentru 2022, şi a consemnat o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei, cu 20% mai mare faţă indicatorii stabiliţi.

Vezi și Sănătatea din bucate: amar, acru sau astringent. Dulce, nu!

Profitul brut prognozat depăşeşte 500 de milioane de lei, de 10 ori mai mare faţă de prevederile din bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022.

- Reclamă -

RNP administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

- Reclamă -

4 comentarii

  1. […] Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva din acţiuni de vânătoare şi din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor şi plantelor medicinale au depăşit 34 de milioane de lei în primele 11 luni din 2022, potrivit datelor furnizate de administratorul pădurilor aflate în… Cititi mai multe aici: Romsilva a vândut de 34 de milioane de lei fructe de pădure în 2022 […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.