Temperaturile ridicate – ce efecte au asupra culturilor agricole

0
temperaturile ridicate
temperaturile ridicate
- Reclamă -

Temperaturile ridicate din ultimii ani își fac simțită tot mai mult prezența asupra culturilor agricole. Efectele lor sunt numeroase, de la modificarea biologiei agenților dăunători, până la modificări majore la suprafața solului pe fondul temperaturilor ridicate în cursul zilei și scăzute noaptea, afirmă Ioan Enoiu, director general Naturevo.

Anul trecut, de exemplu, au fost înregistrate temperaturile prognozate pentru 2050,

Existența unor temperaturi ridicate presupune radiații puternice, dar și arsuri ale țesuturilor, până la moartea plantei. Urmarea, în urma arsurilor de frunze, nu-și mai fac efectul produsele de tratat, în timp ce în cazul fructelor, acestea nu mai sunt comestibile sau se strică în depozit.

În același timp, instalarea unei secete pedologică înseamnă o pierdere mai mare de apă prin evaporare, ajungându-se până la deshidratarea completă a plantelor. În cazul secetei atmosferice, are loc uscarea părților florale responsabile de fecundare, ceea ce conduce la sterilitate.

De asemenea, furtunile, vijeliile și grindina au efecte distrugătoare pentru culturi.

O agricultură afectată de secetă și de boli este poluantă pentru că elimină cantități mari de CO2, susține fondatorul Naturevo.

- Reclamă -

CITEȘTE ȘI Reuniunea de la Bruxelles – ce poziție a avut România

A devenit, însă, o realitate faptul că în ultimii ani radiațiile solare sunt mult mai puternice, iar atacul unor boli este mult mai timpuriu față de ce știam noi. Sunt fenomene cu care fermierii au luat deja contact și de care trebuie să țină seama în viitor.

Naturevo este o companie cu capital privat, integral românesc, înființată în anul 1999. Distribuitor național al input-urilor de bază pentru producția agricolă: know-how, semințe, produse pentru protecția plantelor, îngrășăminte pentru sol, fertilizanți foliari, bioregulatori etc.

Compania oferă fermierilor soluții de calitate prin programe integrate, rezultatul cercetării și inovării continue. Tehnologiile sunt adaptate condițiilor specifice din România și schimbărilor climatice din ultimii ani, pentru realizarea unei agriculturi durabile.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.