Cioloș în dezacord cu Premierul Ciucă pe tema șefului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”

1
delta-dunarii

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a decis, marţi, numirea lui Gabriel Teodosie Marinov în funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării” şi revocarea din funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” a Atenei-Adriana Groza.

Cioloș în dezacord cu Prim-ministrul

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a criticat, miercuri, numirea lui Gabriel Teodosie Marinov în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării, făcută de premierul Nicolae Ciucă, menţionând că aceasta „decredibilizează încă o dată întregul sistem”, „restaurează contraselecţia din administraţia publică” şi demonstrează că statul este unul „captiv politrucilor”.

„Dacă eşti ascultător şi slujeşti mâna care te trage de sfori, poţi să fii orice, chiar şi guvernator. E important doar să faci parte dintr-o gaşcă, să fii cu ai tăi, cei care te pun în funcţii şi te salvează de câte ori ai nevoie, tu doar asculţi şi livrezi pentru şmecherii de la partid. Ceea ce pentru un om normal pare deplorabil şi ruşinos, pentru noua clasă de politruci înseamnă devenire şi reuşită. Nu e vorba despre servitute şi umilinţă decât în faţa şefului tău, pentru că în rest te ajungi şi devii „şef pe plantaţie”. Aşa că, doamnelor şi domnilor, permiteţi-mi să vi-l prezint pe noul guvernator al Deltei, care vine de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea. Ce-l recomandă? E de la PSD şi e numit de premierul PNL şi asta e suficient”, a scris Cioloş, pe Facebook.

Cioloș a menţionat că, atunci când USR a fost în Guvern, alegerea pentru postul de guvernator al Deltei s-a făcut într-un „proces mai complicat şi transparent, contrar tuturor obiceiurilor locului”.

Vezi și Somnul african a scăpat în Delta Dunării din ţarcurile unui complex hotelier

Potrivit lui Cioloş, „domnul de la asistenţă socială şi protecţia copiilor Tulcea are, în ochii celor care l-au numit mult, mai multă experienţă decât un profesionist recrutat”.

„E om de partid şi, în ziua de astăzi, să fii om de partid e practic tot ai nevoie pentru a reuşi în viaţă. Această ultimă numire decredibilizează încă o dată întregul sistem, dacă mai era nevoie de aşa ceva. Restaurează contraselecţia din administraţia publică şi demonstrează că suntem un stat captiv politrucilor, cei care s-au organizat în bande de partid care fie fură de la cetăţeni, fie instigă la violenţă”, a mai arătat Cioloş.

Șeful USR i-a mulţumit Atenei Groza pentru munca depusă pentru Delta Dunării.

„Îi mulţumesc Atenei Groza pentru aceste câteva luni în care a muncit cu dedicare pentru Delta Dunării şi le cer scuze oamenilor Deltei pentru că nu am reuşit să facem în aşa fel încât destinul lor să nu mai ajungă niciodată la mâna politrucilor”, a adăugat Dacian Cioloş.

un comentariu

  1. […] Prim-ministrul Nicolae Ciucă a decis, marţi, numirea lui Gabriel Teodosie Marinov în funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării” şi revocarea din funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” a Atenei-Adriana Groza. Cioloș în dezacord… Cititi mai multe aici: Cioloș în dezacord cu Premierul Ciucă pe tema șefului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here