Comercianții de bunuri agricole au ieșit la cumpărături de cereale

1
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale
- Reclamă -

Comercianții de bunuri agricole au ieșit la cumpărături de cereale pe piețele internaționale pe fondul pandemiei de coronavirus. Bloomberg arată că lanțurile de aprovizionare au fost afectate în această perioadă.

Iordania a acumulat rezerve record de grâu, în timp ce Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de cereale, și-a sporit achizițiile cu peste 50% din aprilie.

Taiwanul a declarat că va crește stocurile de alimente strategice iar China face cumpărături masive pentru a-și hrăni efectivele de porci în creștere.

Achizițiile subliniază modul în care națiunile încearcă să se protejeze pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că pandemia va perturba operațiunile portuare și va face ravagii în comerțul global. Pandemia a afectat deja lanțurile de aprovizionare interne de la fermă la furculiță, care furnizau suficient pentru a satisface cererea, rafturile goale din întreaga lume determinând consumatorii să-și schimbe obiceiurile de cumpărare.

O serie de alți factori se adaugă la o creștere a prețurilor la porumb, grâu și soia, inclusiv inundațiile din China și achizițiile crescute ale țării pentru a se asigura că stocurile sale sunt suficiente pentru a rezista problemelor din aprovizionare.

Agritel: Tendință de scădere pe piața de cereale și de oleaginoase

- Reclamă -

Unele țări au decis să-și sporească achizițiile alimentare, pentru a-și asigura aprovizionarea în cazul în care coronavirusul rupe lanțurile de aprovizionare, a declarat Abdolreza Abbassian, economist senior la Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură FAO.

Prețurile produselor agricole cresc, pe măsură ce țările și-au intensificat achizițiile, pe fondul cererii din China și al secetei din regiunea Mării Negre.

Prețurile zahărului au câștigat o creștere pe măsură ce China și-a majorat stocurile, a declarat Geovane Consul, director executiv al unei companii brazilene de zahăr și etanol.

Și China ar mai putea pune gaz pe foc anul viitor. Cel mai mare importator de orice, de la țiței până la minereu de fier și soia, intenționează să își mărească rezervele de stat ca parte a planului său pe cinci ani.

„China ar susține cu siguranță prețurile mărfurilor dacă ar face achiziții atât de extinse”, a declarat Daniel Briesemann, analist al Commerzbank AG, într-o notă de cercetare.

Achizițiile suplimentare au fost preciate de către producători, alarmați de faptul că cererea de mărfuri de la porumb la zahăr se diminuează, pe măsură ce pandemia închide transportul, reduce cererea de etanol din culturi și încetinind industriile.

Vezi cel mai ieftin purificator anti-covid

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.