Consumul de pâine, în scădere. Românii, atrași de specialități

0
Preturi paine
- Reclamă -

Consumul de pâine în România este în scădere față de acum 10 ani, a declarat șeful Rompan, Aurel Popescu la „Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti” (organizată în Parcul Herastrău), acesta precizând că la momentul actual nu există date clare cu privire la nivelul consumului.

Tocmai de aceea, patronatul a comandat Institutului de cercetare de piață GfK un studiu – care costă 30.000 de euro – pentru a afla care sunt preferințele românilor și unde se situează consumul. Spre comparație, în urmă cu zece ani, consumul de pâine în mediul rural era de 390 grame pe zi pe cap de locuitor, iar în mediul urban – 280 grame pe zi pe cap de locuitor.

’’Facem acest studiu ca să știm cât consumă românii – pâine, cozonaci, făină, paste făinoase și biscuiți. Vom avea date comparativ cu celelalte state europene ca să vedem unde ne situăm. Dacă acum 10 ani, consumul era de 100 kg pe cap de om anual, acum cred că a scăzut și vrem să vedem unde ne aflăm exact pentru că datele statistice nu ne dau informații suficiente’’, a declarat Popescu.

VEZI SI: Grâul devine tot mai ieftin, prețul la pâine este însă neschimbat de ani de zile

Președintele Rompan afirmă că dincolo de faptul că populația s-a redus, mulți români fiind plecați peste hotare, trebuie remarcată și orientarea consumatorilor autohtoni în ultima vreme către specialitățile de panificație, chiar dacă românii rămân mari consumatori de pâine albă.

’Românul mănâncă mai puțină pâine și pentru că s-au diversificat toate celelalte subramuri ale industriei alimentare și există suficientă gamă de produse în piață. Prin acest studiu vrem să arătăm ce dorește populația de la industrie, ce să îi dăm și cu ce produse să venim în întâmpinarea consumatorilor’’, a mai spus Popescu.

Din păcate, în perioada următoare, consumatorii vor trebui să plătească mai mult pentru produsele de panificație, din cauza scumpirilor legate de majorarea salariului minim,  la energia electrică și carburanți.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.