Daea promite despăgubiri agricultorilor din Vestul ţării afectaţi de furtună

0
Daea pui de o zi
- Reclamă -

Furtuna de duminică care a făcut ravagii în Vestul ţării, a afectat culturile agricole şi activitatea din zootehnie. Ministrul Agriculturii Petre Daea le promite ajutorul  agricultorilor pentru a trece peste această perioadă grea. Este vorba de acordarea unui avans mai ridicat la subvenţii, dar şi de unele măsuri pentru a-i ajuta pe cultivatorii de soia, o plantă care a suferit pierderi importante.

Am luat toată noaptea legătura cu Direcțiile Agricole, cu specialiștii din zona respectivă, pierderile nu sunt pierderi deosebite. Sunt doar întreruperi de activitate, cum a fost cazul în zootehnie. …Am venit cu două soluții rapide pentru această zonă, și anume am solicitat Comisiei Europene ca avansurile la subvențiile pentru agricultură să fie mai consistente, procentul de acordare a avansului este ridicat, acolo este de 70%. O a doua soluție este faptul că am constituit acte normative pentru soia, cultura care a fost cea mai afectată, și unde un criteriu de eligibilitate este acela al nivelului de producție„, a mai spus ministrul Agriculturii.

VEZI SI :Daea: S-au accelerat vânzările și cumpărările de teren în câteva județe

În urma fenomenelor meteo severe de duminică seară înregistrate în vestul țării, opt persoane au decedat (Arad — 1, Bistrița Năsăud — 2, Timiș — 5), iar 137 de persoane au fost rănite (Alba — 6, Arad — 15, Bihor — 35, Bistrița Năsăud — 15, Cluj Napoca — 5, Hunedoara — 1, Maramureș — 10, Sălaj — 1, Timiș — 49).

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.