Daea vrea întâlniri lunare cu reprezentanții AFIR pentru impulsiona absorbția de fonduri europene

0
Daea pui de o zi
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a avut joi o şedinţă de lucru cu personalul de conducere al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) de la nivel central, regional şi judeţean. Alături de ministrul Daea s-au aflat secretarul de stat Alexandru Potor, directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, precum şi directorul general al Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală – AM PNDR, Florentina Tudor.

Scopul întâlnirii a fost acela de a analiza implementarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 şi de a identifica problemele care apar în procesul de accesare a fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Totodată, s-a evaluat punctual cu fiecare oficiu judeţean şi centru regional al AFIR modalitatea de accelerare a absorbţiei fondurilor europene, astfel încât la finalul anului 2017 să fie atinsă ţinta de

1,6 miliarde euro fonduri europene rambursate de către Comisia Europeană pentru proiectele de investiţii şi măsurile compensatorii finanţate prin PNDR.

 

Citește și: Fagul, copacul care ocrotește casele

 

- Reclamă -

„Această şedinţă de lucru ne permite să dialogăm în profunzime cu fiecare judeţ în parte şi să găsim împreună soluţiile necesare pentru a aduce cât mai repede banii în ţară pentru agricultură şi pentru dezvoltarea satului românesc. Vă asigur de tot sprijinul şi toată disponibilitatea mea pentru rezolvarea problemelor care pun piedici în atingerea obiectivului pe care ni l-am stabilit ca ţintă de absorbţie pentru acest an”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

De asemenea, s-a stabilit ca în perioada următoare să aibă loc întâlniri lunare pentru analizarea stadiului implementării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 şi pentru a găsi soluţii concrete la problemele semnalate de către fiecare structură teritorială în parte.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.