Eclipsa totală de Lună din 27 iulie – pericol pentru agricultură

12
- Reclamă -

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie este cel mai îndelungat fenomen de acest fel al secolului și potrivit superstițiilor este un pericol pentru agricultură. Deși a fost explicată științific încă din vremea dinastiilor chineze, eclipsa de Lună a continuat să inspire spaimă și teroare printre oameni, fiind considerată un semn rău sau o prevestire a unor mari nenorociri și calamități naturale.

Eclipsa de Lună va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei luni sângerii. Va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018.

Eclipsă Lună 27 iulie 2018

Astronomul Bruce McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României).  Pe 27-28 iulie (în funcţie de locul în care te afli) are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan provoacă o eclipsă lunară extinsă.

Eclipsă 13 iulie 2018

Pe 13 iulie 2018, la 5.47 dimineața, Soarele și Luna își dau întâlnire în zodia Rac, la gradul 21, în conjuncție cu Ascendentul momentului și în opoziție perfectă cu Pluton din Capricorn.

Eclipse 2018

Într-un mesaj publicat pe Facebook, astrologul Daniela Simulescu spunea că „atracțiile majore vor fi cele două Eclipse: parțială de Soare (13 iulie) și totală de Lună (27 iulie – cel mai îndelungat fenomen de acest fel din acest secol).

- Reclamă -

Oriunde v-ați afla, la birou sau în concediu, nu uitați că din punctul de vedere al statisticii astrologice, cele două săptămâni dintre eclipse au o încărcătură specială (oameni noi apăruți, evenimente ciudate, meciuri emoționale). Dacă ar trebui să dau o concluzie despre astrele lunii iulie: lucrurile/proiectele/relațiile noi nu prea sunt avantajate, ci mai degrabă cele reluate spre a fi rezolvate”.

Citește și Rebega: Comisia Europeană trebuie să ofere ajutor şi tratament egal pentru fermierii români!

Eclipsa de Lună este un fenomen astronomic care, în ciuda explicațiilor științifice, a inspirat și fascinat mai multe generații. Fenomenul este unul cu totul special și rar, a devenit o sursă a legendelor și a miturilor. Superstițiile legate de eclipsa de Lună se referă, în special, la fertilitate. În tradiție se zvonea că bolta cerească capătă forța de a otrăvi pământul, motiv pentru care oamenii acopereau fântânile, de pildă.

În Biblie se spune că atunci când luna devine roșie, acesta este un semn că apocalipsa este aproape.

 

- Reclamă -

12 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.