Expoziţia de costum tradiţional „Un veac de frumuseţe” este deschisă până la 1 septembrie

1

Expoziţia de costum tradiţional „Un veac de frumuseţe” prezintă publicului peste 200 de piese de patrimoniu  din colecţiile Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. În cadrul expoziţiei, ce va fi deschisă până pe 1 septembrie, sunt prezente costume din toate zonele ţării, precum şi costume ale minorităţilor etnice.

Paula Popoiu, managerul muzeului, a afirmat că expoziţia este dedicată în primul rând femeii care în ultima sută de ani a trecut prin momente grele.

Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii, a afirmat că evenimentul de la Muzeul Satului marchează Centenarul Marii Uniri într-un mod deosebit, „prin prezentarea câtorva costume populare foarte vechi, foarte valoroase, câteva costume populare ce sunt aşezate în colecţia tezaur a muzeului şi a costumului popular românesc”. El a precizat că, pentru români, „costumul popular va rămâne în timp un act de identitate”.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici consideră că „ia trebuie privită ca un obiect care are o încărcătură spirituală şi care încă trebuie, în conştiinţa noastră, să trezească vibraţia naţionalistă”.

Citește și:Fonduri europene: județul care a reușit să atragă peste 170 milioane euro

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here