Fermierii au nevoie de un sistem de asigurare sustenabil și de fondurile mutuale

0

Ministrul Oros a declarat că singurele măsuri realiste pe termen lung pentru toţi fermierii ale căror culturi sunt afectate de vremea nefavorabilă, fie secetă, fie îngheţ, sunt un sistem de asigurare sustenabil şi fondurile mutuale.

Prezent la inaugurarea unei hale agroalimentare, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a răspuns și dacă ministerul pe care îl conduce are în vedere aprobarea unor măsuri pe termen scurt de sprijinire a fermierilor afectaţi de vremea nefavorabilă.

„Singurele măsuri realiste, pe care le-am discutat cu asociaţiile de fermieri, pe termen lung sunt un sistem de asigurare sustenabil, în care să participe toţi, şi fondurile mutuale, aşa cum există în toată lumea şi în toată Europa. Noi am început discuţiile cu asociaţiile mari de fermieri pentru a constitui şi în România un sistem de gestionare a acestor riscuri naturale, fie secetă, fie grindină, fie îngheţ, pentru că asta este singura soluţie realistă şi care funcţionează peste tot în Europa”, a declarat Oros.

Vezi și În învăţământul superior agricol şi medical veterinar sunt cuprinşi 35.000 de studenţi

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost prezent vineri la inaugurarea unei hale agroalimentare în oraşul Zlatna, denumită de localnici „mall moţesc”, o investiţie realizată cu fonduri europene şi bani de la bugetul local. Hala se află într-o clădire în care a funcţionat o centrală termică şi care a fost dezafectată în ultimele decenii.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here