Rol important în susținerea agricultorului român: „Munca țăranului trebuie plătită”

0
munca țăranului trebuie plătită
- Reclamă -

Cumpărătorul ar trebui să aibă cel mai mare rol în susținerea agricultorului român, este de părere ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian-Nechita Oros, care a adăugat că munca țăranului și a fermierului trebuie plătită.

Declarația a fost făcută zilele trecute în contextul în care, aflat la Zlatna, la inaugurarea unei hale agroalimentare, șeful MADR a fost întrebat de un jurnalist de ce un ou care este vândut acolo este mai scump decât unul importat şi adus de la sute de kilometri.

„Eu sunt ministrul Agriculturii şi eu vreau ca fermierii şi producătorii locali să vândă cât mai scump. Este normal să câştige, pentru că nu foarte multă lume vrea să facă agricultură sau zootehnie, iar cei care fac această activitate trebuie să câştige. Trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, că munca ţăranului şi a fermierului trebuie plătită”, a replicat oficialul ministerial.

Mai mult, Oros este de părere că produsele autohtone sunt mult mai bune decât cele din import şi, ca atare, au şi un preţ mai mare.

„Preţul îl dă piaţa. Deci, produsele lor, care sunt mult mai bune decât cele despre care dumneavoastră povesteaţi, merită să aibă preţuri mai bune, iar ei merită să aibă venituri conforme cu munca pe care o desfăşoară”, a mai adăugat ministrul de resort, citat de Agerpres.

Educația „patriotică” de consum

Tot cu ocazia evenimentului de la Zlatna, Oros a mai precizat că educația „patriotică” consumatorului se face în familie și la școală.

„Cel mai mare rol îl are cumpărătorul. Dacă toţi cei care sunt cu adevărat interesaţi şi cu adevărat îngrijoraţi să răsplătească munca fermierului sau a ţăranului român ar căuta şi ar cumpăra doar produse româneşti, chiar dacă uneori sunt mai scumpe, cu siguranţă că aceste produse s-ar vinde mult mai bine, iar fermierul, ţăranul român ar avea venituri sustenabile. Acest lucru se întâmplă în fiecare ţară, educaţia asta a consumatorului, patriotică, să zic aşa, se face în familie, se face în şcoală.

- Reclamă -

Dacă toţi o să spunem copiilor noştri acelaşi lucru în fiecare zi, dacă în fiecare zi copilul o să audă la şcoală, s-ar putea ca peste câţiva ani să avem nişte cumpărători responsabili şi mai patrioţi, care să caute produse româneşti, pentru că chiar dacă dăm cu un leu sau cu doi mai mult pe un produs autohton, trebuie să ne gândim şi pragmatic.

Toţi acei bani rămân în ţară şi cu siguranţă ni se întorc şi nouă, în educaţie, în sănătate, în infrastructură, în pensii, în salarii. Rămân toţi. Dacă cumpărăm ceva mai ieftin din altă parte, cu siguranţă toţi acei bani vor pleca. Deci aici trebuie să punem mâna toţi – şi autorităţile locale, şi cele centrale, dar şi noi, cumpărătorii, care uneori ne punem întrebarea de ce este aşa scump. Munca ţăranului trebuie răsplătită”, a conchis Oros.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.