Italia a interzis carnea produsă în laborator

0
carne laborator
- Reclamă -

Camera Deputaților din Italia a aprobat lege care interzice utilizarea alimentelor produse în laborator, în timp ce fermierii furioși s-au confruntat cu un grup de parlamentari centriști care se opuneau proiectului de lege, relatează Reuters.

 

Propunerea, deja aprobată de Senat, a trecut cu 159 de voturi pentru și 53 împotrivă, interzicând utilizarea, vânzarea, importul și exportul de alimente și furaje „din culturi celulare sau țesut derivat din animale vertebrate”.

Fabricile care încalcă astfel de reguli pot fi amendate cu până la 150.000 de euro și riscă să fie închise, în timp ce proprietarii își pot pierde dreptul de a obține finanțare publică timp de până la trei ani.

Vezi și Upside Foods şi Good Meat vor putea vinde carne cultivată în laborator

Propunerea ministrului Agriculturii Francesco Lollobrigida, un apropiat al premierului Giorgia Meloni, este văzută ca parte a unei acțiuni mai ample a coaliției de dreapta de a proteja tradiția.

Pe măsură ce dezbaterea din parlament era în desfășurare, au izbucnit tensiuni între demonstranții grupului de lobby agricol Coldiretti și doi parlamentari de opoziție, dintre care unul a susținut că președintele grupului de lobby, Ettore Prandini, l-a agresat.

- Reclamă -

Asociația agricolă Coldiretti a lăudat mișcarea împotriva „alimentului sintetic”, declarând că este necesară o interdicție pentru a proteja producția casnică „de atacurile companiilor multinaționale”.

„Cred că este subversiv ca președintele Coldiretti să creadă că poate ataca un parlamentar”, a spus deputatul Benedetto Della Vedova, adăugând că îl va raporta pe Prandini la poliție. Della Vedova părea să fi fost împins în piept în incident, dar nu a fost rănit.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.