Producătorul argeșean Lactate Brădet, victima scandalului brânzeturilor cu E-coli, și-a reluat joi producția, după o pauză de aproximativ o lună. Reînceperea activității a avut loc loc cu acordul autorităților locale, Direcția de Sănătate Publică Argeș și Direcția Sanitar Veterinară Argeș, într-o primă fază, fabrica urmând să lucreze la o capacitate de 50%. Unitatea a fost supusă unui amplu proces de igienizare, având în regulă acum toate autorizațiile de funcționare.
În ce privește cei trei angajați la care a fost depistat virusul E-coli, aceștia au urmat un tratament la domiciliu, iar acum au fost mutați la o altă secție, unde nu au contact direct cu produsele, după cum susțin oficialii producătorului de lactate.
“Azi am redeschis fabrica, pe care am închis-o din proprie iniţiativă, şi aşa cum spuneam la finele lunii februarie, până la finele anchetei. Am discutat cu angajaţii, unii dintre ei sunt la muncă. Am discutat şi cu reprezentanţii magazinelor, pentru a relua activitatea. Urmează să scoatem pe piaţă şi un produs proaspăt nou. Nu am avut timp nici să respir, aşa că nu m-am gîndit să fac rău nimănui, chiar dacă noi am pierdut mult în acestă perioadă. Despre această situaţie prin care noi am trecut s-ar putea scrie o carte. Eu am susţinut mereu ideea ca bebeluşii să fie vaccinaţi, dar cred că aceşti copii s-au îmbolnăvit din cauza unei reacţii adverse la un anumit vaccin. Sper să se facă lumină în acest caz. Eu nu sunt vinovat în niciun fel”, a declarat Marius Badea.
Numele firmei din Brădet a fost pomenit de ministrul Agriculturii Achim Irimescu în scandalul E-coli, provocând prejudicii enorme companiei argeșene.
Patronul Lactate Brădet, Marius Badea, a anunțat că pune la dispoziția românilor activele pe care la deține la Brădet, la fel și experiența sa pentru a crea o companie la care să participe toți cetățenii care doresc în vederea realizării celei mai mari fabrici de lactate a Produsului Românesc, inedita propunere făcând vâlvă printre internauți. La sfârșitul lunii martie, se strânse deja un miliard de lei, iar acțiunea de cumpărare de acțiuni la noua companie Brădet Românesc continuă.