Mafia cerealelor: Doi tineri încheiau contracte fictive cu producătorii agricoli

0
pretul cerealelor-cereale

Mai mulți fermieri din Republica Moldova au reclamat că au fost înșelați de doi tineri care au contractat de la producători cereale și oleaginoase, cantități pe care ulterior le-au vândut fără însă ca agricultorilor să li se dea vreun ban. Nu este exclus ca excrocii să fi păcălit și fermieri din județele de est ale României.

Tinerii țepari în vârstă de 26, respectiv 29 de ani, i-au păcălit pe mai mulți producători agricoli să încheie contracte de vânzare-cumpărare a cerealelor, contracte pe care ei nu le-au onorat niciodată.

Suspecții acționau prin intermediul a mai multe societăți comerciale înregistrate în Republica Moldova: Cereale-LVN, LIG-SI AGRO, PLATINUM AGROTRANS. În contul unor contracte fictive, se luau de la fermieri produse agricole precum floarea-soarelui, rapiță și grâu furajer și se vindeau mai departe.

Prejudiciul cauzat de cei doi țepari este de ordinul milioanelor de lei, bani din care făptuitorii și-au procurat tehnică agricolă, autoturisme de lux, iar o parte din mijloacele financiare a fost investită în construcţia unor edificii sau transferată pe conturile bancare ale întreprinderilor înregistrate pe numele unor persoane interpuse.

Tinerii au fost prinși în cele din urmă de poliție și au primit mandat de arestare preventivă pe un termen de 30 zile. Dacă li se va demonstra vinovăţia, învinuiţii riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Cercetările continuă însă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor faptelor investigate, recuperarea prejudiciului cauzat prin infracţiune, dar şi în scopul verificării implicării făptuitorilor în săvârşirea altor infracţiuni similare.

Citește și Lucian Buzdugan: Este o mare greşeală să se plafoneze subvenţiile la 150.000 euro pe fermă

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here