Maraton de degustări cu produse din Ţara Făgăraşului

0

Un maraton de degustări cu produse din Ţara Făgăraşului, regiune prezentată şi prin fotografiii şi o proiecţie de film, va avea loc de vineri până duminică la Espace Minoux şi Acuarela Bistro din Bucureşti.

 

Itinerama a pregătit o experienţă fotografică şi gastronomică prin care îşi propune să deschidă curiozitatea publicului bucureştean pentru ţinutul istoric din Transilvania, aflat la nici patru ore distanţă de Capitală.

Ţara Făgăraşului va fi adusă în vizorul pasionaţilor de călătorii printr-o serie de degustări cu produse locale, cocktailuri cu ierburi aromatice culese de la poalele Munţilor Făgăraş şi poveşti ale localnicilor, culese de organizatori în depresiunea mărginită de lunca Oltului şi Podişul Hârtibaciului.Fotograful Răzvan Voiculescu şi promotorii Ţării Făgăraşului vor stârni interesul călătorilor pentru traseele din zonă, în timp ce Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală, va pregăti un maraton de trei zile de prânzuri şi cine bazate pe „comorile” culinare ale Ţării Făgăraşului: scoici de apă dulce în sos de roşii româneşti, soi Peară Roşie, peşti indigeni sau mousse din păstrăv afumat. Totul va fi acompaniat de cocktailuri cu mărar, tarhon, mentă, ghimbir, castraveţi şi siropuri din flori, muguri, petale şi fructe culese din ţinutul istoric al Transilvaniei.

Floarea Soarelui, scădere cu 30% a producției

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here