Marsat Roman – investiții de 4 milioane de euro într-o unitate de procesare a porumbului

1
- Reclamă -

Marsat Roman a anunțat o nouă unitate de procesare a porumbului după o investiție de 4 milioane de euro. Administratorul Vasile Balcan gestionează la Roman, județul Neamț circa 3.000 hectare de teren agricol.

Lucrările au început în urmă cu doi ani, iar odată cu finalizarea investiției au fost create peste 40 de noi locuri de muncă. Produsele vor fi vândute dub brandul Mara.

Materia primă provine în mare parte din fermele propirii, circa 1.000 hectare de porumb sticlos, dar sunt încheiate parteneriate și cu fermierii din zonă.

„Este vorba de o moară de mălai grișat cu o capacitate de 150 de tone pe zi, prevăzută cu 2 linii pentru pufuleți și fulgi. Ea va avea și o prelucrare de germeni de porumb, extrăgând uleiul și şrotul folosit în alte preparate din panificație.

Deci facem o prelucrare integrală a porumbului.

Deja am lansat anul acesta producția de porumb sticlos, venind cu un pachet tehnologic și cu niște avantaje pentru cei care cultivă astfel de porumb, că avem asigurat materia primă pentru derularea activității în anul următor”, a declarat Vasile Balcan pentru Radio Iași.

Vezi și Cât grâu și porumb a importat România în 2020

- Reclamă -

Viitorul Plan Național Strategic, majorări până la 15 milioane de euro

La inaugurarea unității de la Roman a fost prezent și ministrul Agriculturii, Adrian Ionuț Chesnoiu, care a vorbit despre importanța pe care o va avea procesarea în Viitorul Plan Național Strategic (PNS).

Plafonul de care fermierii vor putea să beneficieze va fi majorat de la 2,5 milioane de euro până la 15 milioane de euro, “astfel încât să apară unități mari de procesare în care fermierii români, mici și mijlocii să poată să își ducă materia primă”.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Marsat Roman a anunțat o nouă unitate de procesare a porumbului după o investiție de 4 milioane de euro. Administratorul Vasile Balcan gestionează la Roman, județul Neamț circa 3.000 hectare de teren agricol. Lucrările au început în urmă cu doi ani, iar odată cu finalizarea… Cititi mai multe aici: Marsat Roman – investiții de 4 milioane de euro într-o unitate de procesare a porumbului […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.