Ministerul Agriculturii: Este operaţional Sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare România

1
fructe-export-agroalimentare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a dezvoltat sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România-SERSPAR, având în vedere prevederile Legii nr. 105/ 2023 privind reglementarea modalităţii de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare.

 

Astfel, conform comunicatului de presă al Ministerului Agriculturii, pe site-ul www.madr.ro, în secţiunea „Industrie Alimentară”, a fost creată o secţiune din care se poate accesa sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România – SERSPAR. Aplicaţia poate fi accesată de pe home page sau direct din link-ul https://stocuri.madr.ro.

Operatorii economici din domeniile de activitate de producţie agricolă, depozitare, procesare şi comercializare a produselor agricole şi alimentare prevăzute în anexa la lege au obligaţia de a furniza către MADR date statistice de evidenţă a stocurilor la aceste produse. Datele statistice vor fi comunicate o singură dată pe lună, până în data de 15 a lunii pentru luna precedentă.

Furnizarea datelor statistice prevăzute de Legea nr. 105/2023 va fi realizată doar începând cu data de 1 noiembrie 2023, pentru luna octombrie.

Furtuna a distrus hectare de solarii în comuna Matca

Pentru a veni în sprijinul operatorilor economici care au obligaţia de a furniza date statistice de evidenţă a stocurilor, SERSPAR cuprinde o secţiune de instrucţiuni cu tutoriale în vederea facilitării înregistrării şi a utilizării acestui sistem informatic. Recomandăm operatorilor economici înregistrarea din timp în sistem prin crearea unui cont de utilizator în platforma SERSPAR până la 1 noiembrie 2023.

un comentariu

  1. […] Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a dezvoltat sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse agroalimentare din România-SERSPAR, având în vedere prevederile Legii nr. 105/ 2023 privind reglementarea modalităţii de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare.  … Cititi mai multe aici: Ministerul Agriculturii: Este operaţional Sistemul electronic de raportare a stocurilor de produse … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here