Ministerul Agriculturii va reduce numărul de funcționari

0
Ministerul agriculturii -PIB

Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, susţine că instituţia va funcţiona cu trei secretari de stat, faţă de cinci anterior, în prezent fiind ocupate două posturi, un secretar de stat numit recent de premierul Ludovic Orban, în persoana lui Emil Dumitru, şi unul păstrat din fosta structură a ministerului, respectiv Claudiu Sorin Mareş.

„Un secretar de stat a fost într-adevăr păstrat. Guvernul acesta este foarte minoritar în Parlament. El se ocupă în continuare de Relaţia cu Parlamentul. Eu aş vrea să am patru secretari de stat, nu ştiu câţi o să primesc, pentru că suntem un guvern destul de auster. Anterior, aici au fost cinci secretari de stat şi un subsecretar de stat şi am zis să mergem la jumătate, să avem măcar trei. (…)

Am mai multe propuneri pentru acest post vacant, dar nu pot să vă spun nume deocamdată. Vă pot spune că în mod sigur este agricultor. Este suficient că sunt eu veterinar, restul trebuie să fie agricultori”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii. Recent, pe funcţia de secretar general în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost numit Ionuţ Cătălin Nica. Oros a mai spus că a găsit în Ministerul Agriculturii multe dintre funcţiile importante din direcţii neocupate sau oamenii veniţi prin delegare, iar această tactică s-a perpetuat luni sau chiar ani de zile.

Vezi cum scapi de virusuri, inclusiv COVID

Oros a precizat că, în total, pe toate structura agricolă sunt 14.239 de angajaţi, din care 707 sunt în aparatul central.

 

Citește și: 6 tone de pește vândute grație unui anunț pe Facebook

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here