Achim Irimescu: „Îmi doresc ca satul nostru să redevină ce a fost odată în acest domeniu”

0
- Reclamă -

Ieri Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu  a participat la „Târgul anual de animale” din Vaideeni, județul Vâlcea. Evenimentul a reunit asociaţii de crescători de animale din zece judeţe ale ţării și a fost organizat de Primăria Comunei Vaideeni, în colaborare cu Federaţia Naţională a Crescătorilor de Ovine ROMOVIS, Asociaţia judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine Pastorul Mioriţa Constanţa, Asociaţia Crescătorilor de Ovine, Caprine şi Taurine Ialomiţa şi Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine Giurgiu, informează MADR.

Achim Irimescu: „Mi-aş dori ca tot acel deficit de carne de ovine de la nivel european să fie acoperit din producţia românească”

Sper ca în anii viitori să avem o organizare şi mai bună în sectorul creşterii animalelor şi să reuşim să facem şi o bursă de animale, sa ne aliniem la comerţul modern, cel electronic. Îmi doresc ca satul nostru să redevină ce a fost odată în acest domeniu iar crescătorii noştri de ovine să îşi câştige locul meritat la nivel european. Mi-aş dori ca tot acel deficit de carne de ovine de la nivel european să fie acoperit din producţia românească”, a declarat ministrul Achim Irimescu în cadrul evenimentului.

Citește pe Agroteca și Prețul la porumb, mai mic după recoltare

Ministrul agriculturii- preocupat de atragerea tinerilor către satul românesc

Referindu-se la creşterea animalelor în mediul rural, ministrul s-a declarat preocupat pentru identificarea de soluţii pentru atragerea tinerilor către satul românesc, în aşa fel încât aceştia să poată practica o meserie care le aducă un venit foarte bun. De asemenea, Achim Irimescu a precizat că este nevoie de o campanie de promovare a consumului de carne de ovine, întrucât aceasta este foarte sănătoasă.

ministrul-agriculturii-vadeeni

Sursă foto: www.madr.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.