Prețurile la materiile prime agricole, în scădere

0
orzul-recolta-FGCR
- Reclamă -

Prețurile la materiile prime agricole sunt în continuare în scădere, mai ales la grâu, în principal din cauza recoltei record din Rusia, dar și pe fondul evoluției bune a euro în raport cu dolarul american. De această situație se pare că vor să profite egiptenii, care au lansat o licitație pentru achiziția de grâu, dar și Iordania, care lâ rândul ei a anunțat o licitație pentru cumpărarea unei cantități de 100.000 tone de orz furajer.

Trebuie remarcat faptul că în Germania, unul din cei mai mari producători europeni de grâu, 90% din producție este de calitate mediocră, în timp ce în Rusia, fiecare zi care trece aduce surprize în ceea ce privește randamentele la hectar.

VEZI: Producții de peste 7 tone/ha la orz la Agro Tudor, în acest an

La rapiță, piața este destul de tensionată, cu aproape o săptămână înainte de 7 septembrie, dată la care CE ar trebui să intervină pe piață și să reducă taxele antidumping la biodieselul argentinian, urmare a presiunii Organizației Mondiale a Comerțului.

Nivelul actual al prețurilor produce neplăceri fermierilor care nu-și pot acoperi costurile de producție. În multe țări, acestea se suprapun peste producțiile mici din acest an, ca să nu mai vorbim de calitatea recoltei.

Aceeași situație o întâlnim nu doar la bursele din Europa ci și la cea de la Chicago, unde prețurile sunt inferioare costurilor de producție.

Pe plan internațional, Ucraina rămâne un jucător activ și în această perioadă, cu exporturi de 461.000 de tone de grâu, în scădere totuși față de săptămâna anterioară, și 120.000 tone de orz. Rușii nu au realizat încă exporturi foarte mari, chiar dacă obiectivul este atingerea unui nivel de 31,5 milioane de tone.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.