Mierea românească ar putea pleca la export în China

0
productie-miere-albine
- Reclamă -

O delegație de specialiști chinezi a venit luni în România pentru a evalua calitatea mierii, în vederea încheierii unui acord comercial cu țara noastră pentru exportul de miere. Discuții pe această temă au avut loc și în luna iunie a acestuia an, cu ocazia participării ANSVSA la cea de a doua ediție a „Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, care s-a desfășurat în Ningbo, Republica Populară Chineză.

Această vizită de lucru este cea de a doua etapă procedurală pentru aprobarea accesului permanent al mierii de albine din România pe piața din China.

Miere pentru chinezi din Alba, Vaslui și Ialomița

„Scopul acestei misiuni este de a verifica modul în care sunt respectate condițiile solicitate privind igiena și calitatea mierii de albine. În acest sens, experții chinezi vor vizita unități de procesare a mierii, centre de colectare și extracție a mierii și stupine din importante zone melifere din Romania, respectiv din județele Alba, Vaslui și Ialomița. De asemenea, specialiștii chinezi vor evalua și aspecte privind inspecția oficială a produselor alimentare, capacitatea și performanțele analitice ale Institutelor Naționale de Referință, respectiv ale Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, ale Institutului de Diagnostic și Sănătatea Animală, precum și modul în care sunt aplicate, la nivel central și teritorial, măsurile prevăzute de reglementările legislației comunitare, dar și cerințele AQSIQ”, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Citește și Au lăsat Capitala pentru un business cu miere în provincie

Concluziile acestei misiuni de evaluare vor fi analizate de Administrația Generală pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei (AQSIQ), urmând, ca după finalizarea acestora, să fie confirmată părții române definitivarea acordului comercial pentru exportul de miere de albine în Republica Populară Chineză.

 

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.