Pro Agro boicotează o dezbatere organizată de AFIR

0
- Reclamă -

O delegație a Federației Pro Agro a participat astăzi la o dezbatere organizată de M.A.D.R. și A.F.I.R. în Parlamentul României privind ghidul de condiții artificiale instituite în România.

Din partea Comisie Europene a participat expertul Peter Baader, consilier antifraudă din cadrul Directoratului aflat al DG AGRI. Urmare a poziției și a discuțiilor din Camera Deputaților, Federația Națională Pro  Agro a hotărât să protesteze prin neparticiparea la întâlnirea organizată de A.F.I.R. de la ora 14.00, se arată într-un comunicat al federației.

Motivul este atitudinea reprezentantului Comisiei Europene prin care fermierul român este prezentat a fi vinovat din start, iar C.E. prin reprezentantul sau a inițiat seminarii în Europa pentru combaterea neregulilor, iar România prin funcționarii săi, la sugestia C.E. a elaborat un ghid de condiții artificiale draconice nemaiîntâlnite în alt stat membru, fiind un abuz, susțin membrii Pro Agro.

„Funcționarii români trebuie să urmărească interesul național al României și să sprijine cu toate pârghiile legale creșterea gradului de absorbție, nu să considere din start majoritatea beneficiarilor hoți și dacă au aprobat proiecte, le-au verificat să nu mai îndrăznească ca cu 3 luni înainte de finalizarea monitorizării, dacă sunt respectați indicatorii financiari din proiect să vină cu propuneri de restituire totală a sumelor încasate, deși în cei 6 ani în care au verificat tot, au subliniat că sunt îndeplinite toate condițiile legale și că nu sunt condiții artificiale. Aceasta denotă lipsă de profesionalism din partea angajaților A.F.I.R. și trădare de țară. Ei ar trebui să suporte eventualele inputări care sunt propuse”, se arată în comunicatul Pro Agro.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.