Producătorii români de conserve din legume atacă piața rusă

0
producatorii-romani-conserve-rusia
- Reclamă -

Chiar dacă relațiile UE cu Rusia sunt destul de complicate – embargoul impus de Putin la importurile de produse alimentare din UE ar urma să expire la finele lui 2017 -, nu înseamnă că această piață nu este interesantă pentru producătorii români. Aceștia încearcă să pregătească terenul și să pună bazele unor viitoare colaborări cu parteneri ruși, astfel încât produsele românești să-și poată face loc pe această piață. Tocmai de aceea, participarea la târgurile de profil organizate în Capitala Rusiei constituie o oportunitate care nu trebuie scăpată.

Un astfel de eveniment este Prodexpo, expoziție internațională de alimente, băuturi și materii prime, care va avea loc în perioada 6-10 februarie. La manifestare, ajunsă la cea de-a 24-a ediție, va participa și patronatul Romconserv, după cum ne-a declarat Aurel Tănase, președintele Romconserv.

El spune că Rusia ar putea fi un partener important pentru producătorii români, mai ales din punct de vedere al volumului de marfă care ar putea fi livrată.  De exemplu, în urmă cu câțiva ani, rușii au cerut circa 100.000 de tone de produse proaspete, cantitate din care s-a livrat doar un tir, după care relația s-a întrerupt din diferite motive. Și exporturile de cireșe mergeau bine în 2013, când se livra undeva la 2.000 de tone pe an, adică dublu față de cererea inițială.  

Citeşte şi: Au lăsat Capitala pentru un business cu miere în provincie

„Sunt mai multe probleme de rezolvat pentru a putea fi prezenți pe această piață. În Rusia, lanțurile de magazine sunt autohtone, iar ele vor să lucreze cu engrosiști care să le aducă marfa. Ar trebui să facem o firmă acolo care să se ocupe de acest aspect”, a mai precizat Aurel Tănase.

Produsele românești erau o prezență obișnuită pe vremea comunismului pe piețele din fosta URSS. Acum, ele cu greu pot fi găsite însă în țările ex-sovietice. Există și o excepție, Râureni, o marcă ce poate fi întâlnită pe piața belarusă, la Minsk, de exemplu. O prezență inedită, dar care poate fi un semn încurajator și pentru ceilați producători.

Sursă foto: www.madein.md

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.