Producție record de cereale în sezonul 2017-2018

0
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale
- Reclamă -

FAO a revizuit în creștere previziunile privind producția de cereale în sezonul 2017-2018 și estimează o majorare puternică a stocurilor și a schimburilor comerciale. «Producția mondială de cereale se îndreaptă spre un nou record, impulsionând consumul și stocurile», potrivit reprezentanților FAO.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură estimează că producția mondială de cereale ar trebui să atingă circa 2 611 milioane de tone, ceea ce constituie un nou record. Drept urmare, stocurile mondiale ar trebui, la rândul lor, să atingă un vârf istoric la închiderea campaniei în 2018.

Daea: S-au accelerat vânzările și cumpărările de teren în câteva județe

Estimările de producție pozitive pentru Rusia compensează revizuirea în scădere pentru producțiile din Canada și SUA. De asemenea, producțiile de porumb și orz din Brazilia și Federația Rusă erau estimate în scădere, în timp ce un nou record de producție este așteptat pentru orez. 

Stocuri mai mari

În ciuda unei utilizări tot mai mari a cerealelor în întreaga lume, stocurile mondiale de cereale estimate ar trebui să atingă un vârf de 719 milioane de tone, estimează FAO (+2% față de nivelurile de la  deschiderea sezonului în curs).

Comerțul mondial cu cereale ar trebui să crescă cu peste 2% pentru a atinge 403 milioane de tone. «Aceste ultime previziuni sunt superioare cu 8 milioane de tone previziunilor anterioare față de cererile de importuri venite din partea Chinei, Braziliei, UE, Iranului și Mexicului», se arată în comunicatul FAO.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.