România, țara cu cele mai multe exploatații agricole din UE

0
terenuri-expoatate-românia
- Reclamă -

În ciuda faptului că numărul exploatațiilor agricole s-a redus în ultimii ani, România rămâne țara care deține cele mai multe eploatații la nivelul UE – 33% din numărul total, doar o singură ţară, Polonia, având o pondere mai mare de 10%, respectiv 13,2%, însă, din punct de vedere al suprafeţei utilizate în agricultură, ţara noastră se află în spatele unor state precum Franţa sau Spania, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.

„Într-o perioadă scurtă de timp, de aproape şapte ani, la nivel european, numărul exploataţiilor agricole a scăzut cu 26%. Suprafaţa agricolă a scăzut, dar foarte foarte puţin, cu 0,1% la nivelul unui an. Ce rezultă? Rezultă exploataţii agricole cu o dimensiune mai mare. Alte statistici foarte interesante se referă la repartizarea exploataţiilor agricole pe ţări. România deţine numărul cel mai mare de exploataţii agricole la nivelul Uniunii Europene. Deţinem 33% din numărul total de exploataţii agricole. O singură ţară, Polonia, cu 13,2% are o pondere mai mare de 10% din numărul total de exploataţii. Celelalte ţări au un număr mai mic, indiferent de dimensiunea agricolă a ţării respective”, a spus Tudorel Andrei.

 

Citește și:  Vreme bună pentru agricultură, spună ministrul Petre Daea

România se află în spatele altor ţări din punct de vedere al suprafeţei utilizate în agricultură, cu 7,5%, pe primele locuri fiind Franţa, cu 15,9%, Spania, cu 13,3%, Marea Britanie, cu 9,9%, Germania, cu 9,6% şi Polonia, cu 8,3%.
La finele anului trecut, numărul exploataţiilor agricole a ajuns în România la 3,422 milioane anul trecut, cu 5,7% mai mic faţă de cel înregistrat în 2013. Numărul exploataţiilor agricole fără personalitate juridică a fost de 3,396 milioane, cu 5,7% mai mic decât în anul 2013, iar cel al exploataţiilor agricole cu personalitate juridică a fost de 26.000, potrivit INS.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.