Rusia a devenit cel mai mare furnizor de îngrășăminte al Indiei

1
ingrasaminte azomures
- Reclamă -

Rusia a devenit pentru prima dată cel mai mare furnizor de îngrășăminte al Indiei, în primul semestru al anului fiscal 2022/2023, oferind reduceri la prețurile aplicate pe plan mondial, acaparând mai mult de o cincime din cota de piață, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale și din industrie, sub protecția anonimatului.

Importurile Indiei de îngrășăminte din Rusia au urcat cu 371%, la nivelul record de 2,15 milioane de tone, în primele șase luni din anul fiscal care a început la 1 aprilie, a declarat un oficial guvernamental care monitorizează cu atenție importurile. Acesta a adăugat că în termeni valorici importurile Indiei în perioada respectivă au urcat cu 765%, la 1,6 miliarde de dolari. În întregul an fiscal trecut, India a importat 1,26 milioane de tone din Rusia, scrie Agerpres.

„India face eforturi să-și asigure îngrășăminte la prețuri rezonabile, după escaladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina. Livrările rusești sunt efectuate la timp și la prețuri rezonabile, ajutându-ne să evităm o posibilă penurie”, a explicat oficialul.

Citește și Europa consumă în continuare foarte multe îngrășăminte minerale

Pe piața mondială, prețurile la îngrășăminte au urcat semnificativ din martie, după ce statele occidentale au impus sancțiuni asupra livrărilor de îngrășăminte din Rusia și Belarus, exportatori cheie, în urma invadării Ucrainei.

Împreună, Rusia și Belarus au reprezentat anul trecut peste 40% din exporturile globale de potasă. Rusia a fost responsabilă pentru aproximativ 22% din exporturile globale de amoniu, 14% din exporturile globale de uree și aproximativ 14% din exporturile globale de fosfat monoamoniu (MAP) – toate fiind îngrășăminte importante.

- Reclamă -

„Este o situație avantajoasă pentru India și Rusia. India obține câteodată reduceri de peste 70 dolari pe tonă față de prețurile aplicate pe plan mondial. Rusia obține un mare cumpărător, care-i poate înlocui pe europeni”, susține un oficial din industrie care negociază livrările din străinătate în numele cumpărătorilor indieni.

Creșterea livrărilor din Rusia a dus la înjumătățirea exporturilor Chinei către India la 1,78 milioane de tone în primul semestru al anului fiscal 2022/2023.

Exporturile din alte destinații, cum ar fi Iordania, Egipt și Emiratele Arabe Unite au scăzut.

În întregul an fiscal trecut, ponderea Rusiei în importurile Indiei a fost de aproximativ 6%, în timp ce a Chinei era de 24%. În primul semestru al anului fiscal 2022/2023, cota de piață a Rusiei a urcat la 21%, depășind China din poziția de cel mai mare furnizor al Indiei, susține oficialul.

În primele șase luni din anul fiscal 2022/2023, importurile totale ale Indiei de îngrășăminte au scăzut cu 2,4%, la 10,27 milioane de tone, deși în termeni valorici importurile în perioada respectivă au crescut cu 59%, la 7,4 miliarde de dolari, a precizat oficialul guvernamental.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Rusia a devenit pentru prima dată cel mai mare furnizor de îngrășăminte al Indiei, în primul semestru al anului fiscal 2022/2023, oferind reduceri la prețurile aplicate pe plan mondial, acaparând mai mult de o cincime din cota de piață, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale… Cititi mai multe aici: Rusia a devenit cel mai mare furnizor de îngrășăminte al Indiei […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.