Sectorul agricol din România este în atenția investitorilor din Arabia Saudită

0
- Reclamă -

Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, s-a întâlnit la Riad cu managementul Companiei SALIC, fond de investiţii în domeniul agricol, precum şi cu conducerea Autorităţii pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite

Ministerul Agriculturii și investitorii din Arabia Saudită

Florin-Ionuţ Barbu împreună cu delegaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, au avut întâlniri cu managementul Companiei SALIC, fond de investiţii în domeniul agricol, precum şi cu conducerea Autorităţii pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite. Compania SALIC are ca obiectiv realizarea de investiţii atât în ​​interiorul, cât şi în afara Regatului Arabiei Saudite, pentru a crea o strategie de securitate alimentară prin furnizarea de produse alimentare şi stabilizarea preţurilor acestora. Acest lucru presupune inclusiv încheierea de parteneriate naţionale, regionale şi internaţionale.

„Fermierii sunt încurajaţi să investească în zootehnie, atât ca sursă de materie primă pentru industria alimentară, cât şi pentru valorificarea producţiei însemnate de cereale a României, aducând astfel plusvaloare produselor realizate şi dezvoltând lanţuri integrate. Ministrul român al agriculturii a subliniat oportunităţile multiple de investiţii în sectorul agricol românesc”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Vezi și: APIA a efectuat plăți de peste 2 milioane de euro din fonduri europene

În cadrul discuţiilor purtate cu managementul Autorităţii pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite, instituţie responsabilă cu promovarea şi facilitarea exporturilor, oficialii saudiţi s-au arătat foarte interesaţi de potenţialul în domeniul agricol pe care îl are România.

- Reclamă -

Sursa: g4food.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.