Senatorul Trufin se laudă cu noua lege a laptelui

5
Lapte
- Reclamă -

Comercializarea laptelui şi a produselor lactate va respecta noi condiţii de desfacere şi etichetare, urmărind acţiuni unitare într-un cadru monitorizat de autorităţi, ca urmare a promulgării unui proiect legislativ iniţiat de senatorul social-democrat Lucian Trufin, se arată într-un comunicat de presă.

 

„Sunt recunoscător faţă de colegii parlamentari din comisiile de agricultură, cât şi reprezentaţilor din industria laptelui din România care au susţinut legea în toate etapele sale, demers prin care ajutăm cumpărătorii să identifice produsele de care au nevoie fără să fie manipulaţi de denumiri şi etichete. Astfel nu mai rugăm producătorii să fie sinceri faţă de consumatori, ci îi constrângem să respecte decenţa comerţului. Acţiunile de verificare iniţiate de domnul ministru Petre Daea încă din anul 2017 au scos la iveală discordanţe majore între proprietăţile declarate pe etichete şi valorile reale, ceea ce reprezintă o sfidare la adresa tuturor românilor. Având expertiză în acest domeniu, am cercetat piaţa îndelung şi am constat multe practici nedrepte în comerţ. Unele produse se vindeau în vrac sub mai multe denumiri, alte produse pe bază de grăsimi vegetale erau aşezate în mijlocul lactatelor şi imitau aspectul acestora, amplificând intenţionat confuzia. Această lege îi va susţine pe cei care produc lactate autentice, iar utilizarea denumirii de produs românesc este posibilă doar pe eticheta produsului obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România”, a declarat senatorul Lucian Trufin, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din Senat.

Domeniile Ostrov Reserve LEGIO, vinuri multiplu medaliate în România, Anglia, Franța și Germania (Video)

De asemenea, prin această lege se dispune înfiinţarea primului observator din domeniul agroalimentar şi monitorizarea tuturor cantităţilor de lapte şi produse lactate de pe teritoriul României, importate, comercializate în interiorul graniţelor sau exportate, observator ce va deveni, totodată, şi un corespondent al Milk Market Observatory de la nivelul Uniunii Europene.

- Reclamă -

5 comentarii

  1. […] Comercializarea laptelui şi a produselor lactate va respecta noi condiţii de desfacere şi etichetare, urmărind acţiuni unitare într-un cadru monitorizat de autorităţi, ca urmare a promulgării unui proiect legislativ iniţiat de senatorul social-democrat Lucian Trufin, se arată într-un comunicat de presă.   „Sunt recunoscător faţă… Cititi mai multe aici: Senatorul Trufin se laudă cu noua lege a laptelui […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.