Superofertă pentru fermieri: Înființați un grup de producători agricoli și aveți la dispoziție, prin PNDR, peste 13 milioane de euro

1
bani, sprijin
bani, sprijin

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR – a lansat miercuri, 26 iunie 2019, o nouă sesiune de primire a cererilor de finanțare pentru înființarea și funcționarea grupurilor de producători în sectorul agricol și în cel pomicol, prin SubMăsurile 9.1 și 9.1a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).

„Sesiunea se desfășoară în perioada 26 iunie 2019, ora 9.00 – 30 septembrie 2019, ora 16.00, iar alocarea financiară anuală este de 7.729.354 de euro pentru SubMăsura 9.1 Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol și de 5.300.811 euro pentru SubMăsura 9.1a Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol.
Pragul minim al punctajului pe care trebuie să îl întrunească o cerere de finanțare pentru depunere este de 10 puncte”, arată un comunicat al AFIR.

Lansăm o nouă sesiune de depunere a proiectelor de investiții dedicată grupurilor de producători, cu o alocare financiară anuală de peste 13 milioane de euro pentru sectoarele agricol și pomicol. Sprijinul financiar acordat prin PNDR 2020 este direcționat pentru a susține înființarea și funcționarea grupurilor de producători, astfel încât să se poată asigura valorificarea în comun a produselor agricole ale membrilor, dar și integrarea pe piaţă a producătorilor primari prin adaptarea producţiei acestora la cerinţele pieţei şi comercializarea în comun a producţiei lor. De asemenea, fondurile pe care le punem acum la dispoziția fermierilor pot fi utilizate pentru a asigura îmbunătăţirea performanţelor generale şi creşterea veniturilor generate de exploataţiile agricole și pentru crearea şi promovarea lanţurilor scurte de aprovizionare, declară Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil şi nu poate depăşi suma maximă de 100.000 de euro/an și 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere.

Sprijinul, acordat în baza unui plan de afaceri, este forfetar, degresiv, plătit în tranșe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăși 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

Cererile de finanțare se depun online

Cererile de finanțare se depun online pe pagina de internet a Agenției – www.afir.info – până în data de 30 septembrie 2019, ora 16.00, sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

„Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții de fonduri nerambursabile au la dispoziție Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenției, la secțiunea Investiții PNDR”, a mai comunicat AFIR.

Citeşte şi Fermierii au la dispoziţie 200 de milioane de euro pe an pentru investiţii

Sursa: Revista Patronatelor

un comentariu

  1. […] Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR – a lansat miercuri, 26 iunie 2019, o nouă sesiune de primire a cererilor de finanțare pentru înființarea și funcționarea grupurilor de producători în sectorul agricol și în cel pomicol, prin SubMăsurile 9.1 și 9.1a din cadrul Programului… Cititi mai multe aici: Superofertă pentru fermieri: Înființați un grup de producători agricoli și aveți la dispoziț… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here