Timiș: cultură de canabis pe o suprafaţă de patru mii de metri pătraţi

3
- Reclamă -

Poliţiştii şi procurorii au descoperit, în zona rurală a judeţului Timiş, o cultură de canabis, care se întindea pe o suprafaţă de patru mii de metri pătraţi şi care se afla într-o zonă cu vegetaţie deasă, în apropierea unui râu. Cultura era supravegheată cu camere video, atât pentru identificarea unor hoţi sau rivali, cât şi pentru observarea prezenţei poliţiei. Opt persoane au fost reţinute în acest caz.

cultura canabis la uscat

IPJ Timiş a anunţat vineri, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie, în judeţul Timiş, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

“Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, şase persoane bănuite ar fi înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătraţi, într-o zonă rurală a judeţului Timiş. Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi şi racorduri”, a anunţat IPJ Timiş.

Vezi și Canabisul, o afacere de sute de milioane de euro pentru agricultori, blocat de Guvern

Poliţiştii au precizat că pentru asigurarea culturii, “bănuiţii ar fi luat măsuri de protecţie activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetaţia densă din proximitatea plantaţiei, în vederea identificării unor potenţiali hoţi sau rivali, dar şi pentru a observa prezenţa poliţiei”.

Anchetatorii au mai stabilit că de la sfârşitul lunii septembrie, alţi doi bănuiţi, care ar fi aflat despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, cantităţi mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locaţii din judeţul Timiş.

- Reclamă -

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, de la o adresă din judeţul Timiş (un canton) cantităţile de 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis şi 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

“În cursul acestei dimineţi, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătraţi”, a mai menţionat Poliţia Judeţeană Timiş.

Opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Acestea urmează să fie prezentate Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Poliţiştii şi procurorii au descoperit, în zona rurală a judeţului Timiş, o cultură de canabis, care se întindea pe o suprafaţă de patru mii de metri pătraţi şi care se afla într-o zonă cu vegetaţie deasă, în apropierea unui râu. Cultura era supravegheată cu camere… Cititi mai multe aici: Timiș: cultură de canabis pe o suprafaţă de patru mii de metri pătraţi […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.