Trend descrescător în ceea ce privește consumul de produse din carne

1
carne

 Institutul National de Statistica (INS) informează că producția industrială a scăzut pentru toate categoriile de carne, în primul semestru din 2020, comparativ cu aceeași perioada a anului 2019.

Cea mai mare scădere, de 49%, s-a înregistrat la carnea de oaie, urmata de carnea de vita – 32%.

Pentru carnea de porc, cu toate că pesta porcină  încă face ravagii printre efectivele de porcine, datele oficiale indică pentru semestrul I al anului 2020 o contracție a producției de doar 2% fata de semestrul I 2019. Aceasta diminuare relativ mică, arată că s-a ajuns la o oarecare stabilizare, după scăderea accentuată din 2018 de aproape 42%, urmată în 2019 de o scadere de 5%.

In ceea ce priveste productia industrială pentru carnea de pasare, scăderea a fost minimă de 0,3% față de semestrul I 2019. Pentru produsele din carne procesate, inclusiv conserve, diminuarea producției industriale a fost de 6%.

15.000.000 de euro, investiți în producerea de cârnați din carne de pui

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here