TVA de 9% la input-uri

1
Ciolos reducere TVA
- Reclamă -

După reducerea TVA la alimentele de bază la 9% în urmă cu un an, iată că vine rândul input-urilor și lucrărilor agricole să beneficieze de cota redusă de TVA.

Măsura va fi aplicată de la 1 august, după cum a promis premierul Dacian Cioloș, și va viza lucrările agricole, dar şi inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi seminţe, îngrăşăminte, pesticide. Decizia anunțată de Guvernul Cioloș vine la aproape un an de la momentul la care fermierii au cerut reducerea TVA la input-uri, aceștia susținând  că reducerea TVA trebuie aplicată pe întreg lanțul, nu doar la produsul final.

“Sper că Ministerul de Finanţe a venit cu aceste propuneri pe care le-am discutat în trecut, e vorba de propuneri de facilităţi fiscale, care, fără a afecta în mod semnificativ bugetul de stat, ar putea să ducă la stimularea creşterii economice şi a dezvoltării activităţii productive sau inovative. Mă gândesc la măsuri care vizează sectorul agricol. Vrem să propunem ca de la 1 august anul acesta TVA-ul pentru lucrări agricole, pentru livrarea unor inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi seminţe, îngrăşăminte, pesticide şi alte produse necesare însămânţării sau cultivării plantelor în agricultură, dar şi pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole şi întreţinerii culturilor agricole, TVA-ul pentru achiziţia acestor inputuri şi pentru prestarea acestor servicii să scadă de la 20% la 9%”, a declarat Cioloş la începutul şedinţei de Guvern.

Scopul acestei măsuri fiscale este  creşterea productivităţii, dar şi scoaterea la lumină a anumitor servicii prestate în agricultură şi care, în prezent sunt efectuate la  “negru”.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.