Un kilogram de șoric de porc costă 45 de lei în supermarket

1

Un kilogram de șoric de porc costă 45 de lei în supermarket, iar carnea cu peste 30 de lei/kg, cu toate că un porc întreg, în viu, se vinde pe site-urile de anunțuri cu 9 lei kilogramul.

Practic, cu 450 de lei poți să cumperi un porc viu de 50 de kilograme, de la gospodari, sau… 10 kilograme de șoric de la supermarket.

„La noi, porcii sunt cu 9 sau 10 lei kilogramul în funcție de vârstă și mărime. Dacă numai șoricul e 45 de lei kilogramul în supermarket, lăsați-i pe ăia, că au alte surse, probabil aduc din import”, ne-a spus gospodarul care a postat un anunț de vânzare pe OLX (vezi foto).

În timp ce asociațiile de crescători și patronatele din industria procesatoare se plâng că nu-și pot vinde produsele în marile lanțuri de retail, supermarketurile afișează prețuri – iată – de cinci ori mai mari decât cele cu care le achiziționează și impun condiții drastice de listare.

Reamintim că la 1 mai 2019 a intrat în vigoare o Directivă europeană care interzice practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. Statele membre au la dispoziție doi ani de la data publicării să adopte măsurile necesare pentru implementarea Directivei.

Noul normativ european va trebui să intre în aplicare efectivă, în toate țările UE, până cel mai târziu la data de 1 noiembrie 2021.

Citește și Panzer Santa Fe de Hyundai, SUV nobil și 200 de Cp

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here