Un mistreț din Buzău deschide un nou ”front” în războiul cu pesta africană

4

Primul caz de pestă porcină africană la un porc mistreţ a fost confirmat în judeţul Buzău, fiind vorba de un animal găsit mort în apropierea focarului din comuna Beceni.

Autorităţile sanitar-veterinare au dispus măsuri de urgenţă pentru evitarea răspândirii bolii. S-au făcut acţiuni de dezinfecţie, mai ales că în zonă sunt 15 gospodării în care sunt crescuţi 12 porci. De asemenea, au fost instituite filtre rutiere în zonă şi s-a dispus sacrificarea mistreţilor de pe fondul de vânătoare unde a fost găsit mort porcul. 24 de animale au fost vânate, în toate cazurile rezultatele fiind negative.Deocamdată, nu se ştie exact cum a fost posibil ca virusul pestei să ajungă în mediul silvatic.Până acum, în judeţul Buzău, nu a fost nici măcar o suspiciune de pestă la porcii mistreţi, aşa că autorităţile iau în calcul inclusiv varianta unei erori umane.

Citește și: Piaţa vinurilor bio, în creştere puternică

4 comentarii

  1. […] Primul caz de pestă porcină africană la un porc mistreţ a fost confirmat în judeţul Buzău, fiind vorba de un animal găsit mort în apropierea focarului din comuna Beceni. Autorităţile sanitar-veterinare au dispus măsuri de urgenţă pentru evitarea răspândirii bolii. S-au făcut acţiuni de dezinfecţie,… Cititi mai multe aici: Un mistreț din Buzău deschide un nou ”front” în războiul cu pesta africană […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here