Vinuri moldovenești la Good Wine, în acest weekend

0
- Reclamă -

Pentru al doilea an consecutiv, Oficiul National al Viei si Vinului si producatorii de vin din Republica Moldova sunt mai aproape de publicul roman in cadrul GoodWine, a XIV-a editie, care va avea loc in zilele de 20-21-22 noiembrie 2015, gazduit de Romexpo- Pavilion C1.

Sub egida standului national Wine of Moldova/Vinul Moldovei, numarul producatorilor participanti din aceasta tara ajunge la 24 cu peste 200 de vinuri si divinuri (distilate), unele fiind in premiera absoluta pentru Romania.

Vinul de calitate moldovenesc vine la București

Republica Moldova este un jucator important si dinamic pe piata internationala a vinului, iar produsele sale de top vor putea fi degustate in acest weekend in cadrul Targului Good Wine.

Cramele si galeriile subterane ale Moldovei sunt legendare prin colectiile impunatoare de vinuri, recunoscute de Guinness Book, spectaculoase prin distantele traseelor misterioase. Producatorii din Republica Moldova doresc sa prezinte iubitorilor de vin din Romania transformarile remarcabile din ultimii ani in planul calitatii, atestate de palmaresul impresionant al distinctiilor din marile concursuri, inclusiv succesul obtinut la International Wine Contest Bucharest.

Două evenimente Masterclass dedicate iubitorilor de vin

- Reclamă -

Totodata, Wine of Moldova propune si doua evenimente MasterClass, dedicate iubitorilor de vinuri, iar intrarea se face pe baza de invitatie. Primul MasterClass va avea loc sambata, 21.11.2015, intre orele 17:00-19:00, ocazie cu care va fi oferita celor prezenti o selectie inedita de vinuri si divinuri.

Cel de-al doilea MasterClass, care va avea loc duminica 22.11.2015, intre orele 12:00-14:00, va fi o degustare si o prezentare a vinurilor de autor ale Asociatiei Micilor Producatori de Vinuri din Moldova, organizat cu sustinerea Proiectului pentru competitivitate al USAID. Vinurile vor fi insotite de surprize culinare specifice moldovenesti oferite de catre Restaurantul Vatra Neamului.

Ambele evenimente vor fi prezentate de Catalin Paduraru, degustator expert, doctor al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Wine Ambassador ADAR, CEO IWCB.
Vinurile prezentate la cele doua MasterClass-uri constituie noile repere de identitate si calitate ale Republicii Moldova.

Astazi, Moldova are cea mai mare densitate a viilor din lume, de 3,8% din suprafața țării și 7% din terenurile arabile. Exporturile vinurilor imbuteliate catre Romania a crescut cu 173% fata de anul precedent. Cu cca. 128 mii de hectare plantatii de vita de vie pe rod, Moldova ocupa locul 13 in lume si locul 6 in Europa.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.