Vremea se strică în toată ţara: Cod Galben de furtună în 16 judeţe până miercuri dimineaţă

0
- Reclamă -

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi furtuni, valabilă de marţi, ora 13.00, până miercuri, 4 septembrie la ora 10.00, pentru 16 judeţe din nordul şi estul ţării. Vremea se va strica în toată ţara până miercuri noapte. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul  03 septembrie, ora 13 – 04 septembrie, ora 10, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania. Vor fi averse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. Intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. ANM a emis şi o informare de vreme rea valabilă la nivelul întregii ţări,, în intervalul 04 septembrie, ora 10 – 04 septembrie, ora 23.

În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h. Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice şi centrale.

Citeste şi E vremea salatei verzi, la Matca. Te chinui, dar faci „un ban”

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.