Zeci de hectare de grâu au ars din cauza unui fumător ”criminal”

O ţigară aruncată neglijent a produs pagube de 100.000 de lei: Zeci de hectare de grâu au luat foc

0

Un lan de grâu de 40 de hectare din localitatea Brânceni, judeţul Teleorman, a ars miercuri dimineaţa. Pompierii au stins flăcările în urma unei intervenţii care a durat două ore. Pagubele se ridică la 100.000 de lei.

Potrivit ISU Teleorman, pompierii militari au fost solicitaţi printr-un apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu, pe raza localităţii Brânceni, cu pericol de extindere la mai multe culturi agricole.

Incendiul, ce se manifesta pe o suprafaţă de circa 40 de hectare, a fost stins de două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autocisternă, în sprijinul cărora au intervenit şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Brânceni şi personalul firmei care deţinea cultura de grâu.

O insula nelocuită din Deltă a luat foc. Animale, păsări și plante, în pericol

„Cu ajutorul fâşiilor arate realizate perpendicular pe direcţia de propagare a incendiului, flăcările au fost localizate rapid, militari reuşind stingerea lor în aproximativ două ore”, a transmis ISU Teleorman.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 300.000 de lei.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului este o ţigară nestinsă corespunzător, aruncată la întâmplare pe vegetaţia uscată din apropierea culturii de grâu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here