Comoara bio ascunsă în Dunărea de Jos. Aflați ce nu știați despre sturionii salbatici și habitatele lor din Deltă

1
- Reclamă -

Dacă nu ați avut ocazia să vedeți vreodată ce fac sturionii sub apă pe traseul de migrație din Marea Neagră către habitatele de reproducere și cum se reproduc ei, nu înseamnă că nu ați fost curioși.

Pur și simplu nu ați putut din cauză că apa în Dunăre, în amonte de Deltă e la fel de opacă precum ceața de noiembrie.

Dar acum, prin susținerea Basilicata Creativa și Creathriv-Eu și cu sprijinul echipei Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului aveți posibilitatea să pătrundeți vizual în lumea de sub ape, acolo unde se duce cu adevărat strădania pentru păstrarea și restaurarea populațiilor de sturioni sălbatici din Dunărea de Jos.

Un rol foarte important în acest demers îl au pe de o parte comunitățile de pescari dar și cercetătorii de mediu care prin acțiuni permanente pot face diferența dintre declin și restabilirea echilibrului pentru viitor a populațiilor de sturioni sălbatici din bazinul Mării Negre și Dunării de Jos.

Filmul este realizat în principal prin translarea în imagini grafice a constatărilor și rezultatelor cercetătorilor de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului. Acesta este de fapt principalul element de noutate adus de film care astfel se încadrează ca produs media inovator.

- Reclamă -

De menționat este și faptul că prin realizarea preponderent grafică a cadrelor, intervenția antropică în habitate pentru realizarea imaginilor a fost redusă la minim, tehnologia realizării filmului având astfel un ridicat nivel de integrare în tendințele actuale de minimizare a amprentei de carbon în industriile creative din Europa.

Filmul este disponibil on-line cu rezoluții și grafică excelente și are ca funcțiune principală folosirea în scopuri educaționale în toate muzeele de științele naturii, în școli, tabere și cu prilejul altor activități destinate tinerilor și adolescenților pentru a le putea explica mai lesne care este rolul și responsabilitatea lor în păstrarea habitatelor naturale sălbatice într-o stare bună de conservare pentru mulți ani de acum înainte.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.